Materiaal

Gold Plated Brass

Al onze goudkleurige sieraden zijn gemaakt van Brass met daarover een laag 14 Karaat Gold Plating. Brass is van zichzelf een goudkleurig metaal. Daardoor blijven je sieraden lang mooi! Over onze gold plating gaat tenslotte ook nog een e-coating. Hierdoor blijft je sieraad nog langer mooi.

Bij een enkeling kan je huidtype reageren op brass, maar iedereen reageert anders op metalen.

925 Sterling Zilver

Onze zilveren sieraden zijn gemaakt van 925 Sterling Zilver. Dit is een vrij puur metaal. Zilver kan wat donkerder worden van kleur, maar dit kun je makkelijk weer oppoetsen. 

9 Karaat

9 Karaat sieraden zijn gemaakt van een deel puur goud en een mix van overige metalen. Het is goudkleurig van zichzelf en zal niet verkleuren. Het is een goedkoper alternatief dan 14 Karaat Goud omdat er minder puur goud wordt gebruikt in 9 karaat sieraden.

14 Karaat Goud

14 Karaat Goud blijft voor altijd mooi. Het heeft een hoger puur goud gehalte dan 9 karaat en daardoor ook een iets hogere prijs. 14 Karaat gouden sieraden zullen nooit verkleuren en blijven altijd mooi.

Waardoor kunnen sieraden verkleuren?

  • Zuurgraad van je huid; wanneer je een hoge zuurgraad hebt zullen gold plated sieraden sneller verkleuren bij het dragen op de huid. Dit is voor iedere persoon anders en je kunt hier helaas niets aan doen, dit is een reactie van de huid met het materiaal van je sieraad.
  • Blootstelling aan zonlicht en zuurstof; dit zorgt voor oxidatie van je sieraden. Je sieraden lijken een beetje donkerder van kleur te worden. Zilveren sieraden kun je makkelijk poetsen met zilverpoets of tandpasta en dan zullen ze weer meer glimmen. Poets nooit gouden sieraden, dan gaat de gold plating er juist af.
  • Gebruik van chemische middelen; cremes, schoonmaakmiddelen, parfum, zeep, make-up en zweet zullen ervoor zorgen dat je sieraden sneller verkleuren.

Hoe houd ik mijn sieraden zo lang mogelijk mooi?

  • Bewaar je sieraden in een afgesloten sieradendoos, waardoor er geen zuurstof en zonlicht bij komt.
  • Vermijd contact met chemische middelen zoals crèmes, schoonmaakmiddelen, parfum, zeep, make-up.
  • Doe je sieraden af met zonnen, zwemmen, douchen en sporten.
  • Poets je zilveren sieraden met zilverpoets, pas wel op voor de edelstenen!
  • Poets gold plated sieraden met een zachte en droge doek. Gebruik geen water of schoonmaak middelen, dat tast de plating juist aan!