Wat is 925 sterling zilver?

Wat is 925 sterling zilver?

Glazen Boxen Lezen Wat is 925 sterling zilver? 2 minuten

Wat betekent 925 sterling zilver?

Zilver is van nature een vrij zacht soort metaal. Zilver komt uit de grond en je vindt de meeste zilver mijnen in landen als de Verenigde Staten, Peru, Mexico & Canada. Zilver is geschikt voor het maken van sieraden doordat het van zichzelf glimt. Doordat puur zilver een zachte metaalsoort is wordt het eerst bewerkt voordat het gebruikt kan worden als sieraad. Puur zilver heeft een 999 gehalte, dat betekent 99,9 procent zilver.

Om zilver te bewerken voor sieraden is puur zilver te zacht. Om deze reden wordt er eerst een legering toegevoegd, dat is een ander metaal mengsel. Meestal wordt koper toegevoegd aan zilver en de legering van 925 bestaat dan uit 92,5 % zilver en 7,5% koper. Uiteraard kan er ook een ander soort metaal worden gebruikt om toe te voegen.

Wat voor zilver gebruikt Josephina Jewelry?

Josephina Jewelry maakt gebruik van 92,5% sterling zilver met 7,5% koper. Dit zorgt voor mooi zilver dat glimt en goed te bewerken is voor onze sieraden. Uiteraard kan 925 sterling zilver vies worden, maar met een beetje zilver poets kun je jouw sieraden weer laten glimmen!

Wat betekent gold plated?

Een plated sieraad is gemaakt van een metaal met daarover een ander laagje metaal. Dit kan een metalen ring zijn met een laagje zilver. Dan noem je de ring 'verzilverd' of 'zilverplated'. Maar dit kan ook een zilveren ring zijn met een laagje goud erover. Dan noem je de ring 'verguld' of 'goldplated. 
De dikte van de plated laag kan verschillen. De laag zal er bij het dragen van sieraden afslijten. Om deze reden is het belangrijk voorzichtig om te gaan met gold plated sieraden.

Wat voor gold plating gebruikt Josephina Jewelry?

Josephina Jewelry gebruikt voor alle gold plated sieraden sterling zilver of brass als basis. Brass is een metaalsoort die van zichzelf goudkleurig is. Hierdoor zal het sieraad altijd een gouden kleur behouden, ook wanneer de laag gold plating eraf slijt. Ideaal als je graag wilt dat je sieraden lang mooi goud blijven.

Verkleuren jouw sieraden snel? Lees hier meer over hoe je ervoor zorgt dat je sieraden minder snel verkleuren.

Verder lezen