De werking van edelstenen

De werking van edelstenen

Wat is mijn geboortesteen? Lezen De werking van edelstenen 12 minuten Volgende Zegelring met edelsteen

Wat is de betekenis van mijn edelsteen?

Wist je dat edelstenen een geneeskrachtige werking hebben? In deze blog leggen we je uit welke edelstenen er zijn, wat de betekenis is van de edelstenen en de geneeskrachtige werking. Het dragen van edelstenen kan helpen om klachten of problemen te verminderen. Je kunt een edelsteen uitkiezen omdat je deze mooi vindt. Daarnaast kun je een edelsteen ook uitkiezen op basis van je klachten en problemen of gewoon omdat het goed voelt!

Hieronder vind je op alfabetische volgorde de edelstenen. Staat degene die je zoekt er niet tussen? Laat het ons weten en misschien voegen we deze toe in de toekomst!  

Apatiet

Kracht, creativitiet & zelfexpressie
Werking
Apatiet stimuleert communicatie en het vermogen om jezelf uit te drukken. Het heeft een positief effect op meditatie en spirituele vaardigheden. Apatiet stimuleert spirituele groei en zelfontwikkeling en laat je creatieve vaardigheden verder ontwikkelen.
Kleur
Apatiet is er in veel kleuren. De steen kan blauw, groen, paars, geel, roze, grijs of wit zijn.

Amethist

Zuiverend, beschermend & emotionele balans
Werking
Amethist heeft een zuiverende en beschermende werking. Het helpt je beschermen tegen ongewenst gedrag van jezelf. Daarnaast helpt de steen je emotionele processen te verwerken en ruimtes te zuiveren. Amethist heeft een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel.
Kleur
Amethist is een paarse kwarts.

Aquamarijn

Kalmerend, flow & leven in het nu
Werking
Aquamarijn is de perfecte edelsteen om je te helpen wat meer in het moment te leven en in de flow te komen. Aquamarijn heeft zowel geestelijk als lichamelijk een sterk kalmerende werking. Deze edelsteen maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Met deze steen schept je geest helderheid in verwarde situaties en word je doelgericht. De steen bevordert spirituele groei en zelfexpressie.
Kleur
Het woord aquamarijn is latijn voor water (aqua) en zee (marina). Dit staat gelijk aan de kleuren die een aquamarijn kan zijn: kleurloos tot aan blauw, groen/gelig. Sommige stenen zijn meer doorzichtig waar andere een structuur hebben waar je niet doorheen kan kijken.

Chalcedoon

Kalmerend, vertrouwen & communicatie
Werking
Chalcedoon is een kwarts met een vezelachtige structuur die in verschillende kleuren voorkomt. De werking van Chalcedoon is de impact op communicatie, dit houdt in je vermogen om te luisteren maar ook je vermogen om jezelf uit te drukken. Chalcedoon geeft zelfinzicht en vertrouwen en daarmee het vermogen om weerstand te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het dragen van de edelsteen Chalcedoon werkt kalmerend bij stress momenten.
Kleur
Chalcedoon komt voor in de kleuren blauw, roze en rood.

Citrien

Zon, zelfvertrouwen & energie
Werking
Citrien is een zonnige en verwarmende edelsteen die zelfvertrouwen en energie geeft. De geneeskrachtige werking van citrien is helpen angsten te overwinnen en citrien trekt geluk en succes aan. Dit is een fantastische edelsteen als je last hebt van winter dipjes. Het helpt je openstellen en je persoonlijke kracht terug te vinden. Het helpt je om doelen te stellen en contact te maken met anderen.
Kleur
Citrien is een gele tot warmer geel en bijna oranje kleur edelsteen.

Jade

Geluk, succes & zuiverend
Werking
Jade is een sterk beschermende edelsteen. Jade helpt je beschermen en trekt geluk, voorspoed en succes aan! Daarnaast werkt deze steen kalmerend in onrustige situaties. Jade werkt ontgiftend en zuiverend. Het helpt je jezelf te beschermen en niet schuldig te voelen. De steen heeft ook een sterke connectie met de natuur en de kans om je dromen te onthouden worden vergroot met Jade in de buurt.
Kleur
Jade is er in verschillende kleuren namelijk: groen, paars, wit en zwart.

Opaal

Optimisme, waardering & zuiverend
Werking
Opaal opent je ogen en maakt dat je waardering krijgt voor kunst en mooie dingen. De edelsteen Opaal activeert je om vrolijk en optimistisch in het leven te staan. Opaal werkt beschermend en  het stimuleert je vermogen om jezelf te genezen en opaal heeft een zuiverende werking op het lichaam. Deze edelsteen heeft een positieve werking op het geheugen en een sterke connectie met liefde. Trouw en loyaliteit zijn kernkrachten.
Kleur
Opaal kan roze, oranje, zwart, wit of iriserend van kleur zijn. Iriserend is een regenboog kleur. De edelsteen kan volledig doorzichtig zijn tot licht doorschijnend en heeft een glasachtige glans.

Kwarts

Kwarts behoort tot de grootste groep mineralen. Er vallen vele soorten onder kwarts en deze hebben hun eigen specifieke werking. Soorten kwarts zijn: citrien, rutielkwarts (black rutile), rozenkwarts en amethist. Meer informatie over deze soorten vind je onder de naam van de kwarts.

Kyaniet

Kalmerend, rust & evenwicht
Werking
Kyaniet heeft een evenwichtige en kalmerende werking. Het helpt je te beslissingen te maken over je eigen leven en geeft innerlijke rust. Kyaniet helpt angst en blokkades op te heven en maakt je spontaan en empathisch. Het helpt bij meditatie en om contact te maken met andere mensen. Specifiek blauwe kyaniet helpt om communicatieve vaardigheden te versterken.
Kleur
Kyaniet heeft een gelaagde structuur, ook wanneer de steen gepolijst is blijf je barstjes zien. De kleur kan blauw, groen, grijs zwart, wit of oranje zijn.

Labradoriet

Beschermend,kracht & energie
Werking
Labradoriet versterkt de geestelijke kracht en je aura waardoor het je beschermt tegen negatieve energie. Daarnaast werkt labradoriet ook beschermend, het vermindert stress en angst en helpt je in je kracht voor jezelf staan. Deze edelsteen is daardoor geschikt voor hoogsensitieve personen. Labradoriet helpt overprikkeling tegen te gaan.
Kleur
De kleur van labradoriet loopt uiteen van grijs/groen tot transparant goudgeel. Wanneer de steen gepolijst is zul je nog steeds oneffenheden in de structuur van de steen zien. Wanneer je labradoriet in de zon houdt zie je een mooi effect op de kleur van de edelsteen.

Larimar

Spirituele kracht, balans & rust
Werking
Larimar geeft je geestelijke en spirituele kracht. Het maakt je sterker als persoon en je leert beter om met veranderingen om te gaan. Deze steen wordt maar op één plek in de wereld gevonden namelijk in de Dominicaanse Republiek. Dit maakt de steen prijzig en zeer exclusief.
Kleur
Larimar is lichtblauw tot zeegroen van kleur.

Maansteen

Vrouwelijke energie, vruchtbaarheid & maan
Werking

Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Deze steen is belangrijk bij de ondersteuning van de vruchtbaarheid van vrouwen. Dragen van maansteen kan een positief effect hebben op zwangerschap. Daarnaast bevordert maansteen intuïtie en zelf inzicht. Maansteen kun je opladen door de edelsteen in maanlicht te houden.
Kleur
Maansteen komt voor in verschillende kleuren. De bekendste kleuren zijn wit en regenboog maansteen met een paarlemoerachtige glans. Er zijn ook maanstenen in de kleuren wit, beige, roze, grijs groen en zwart. Maansteen vertoont altijd oneffenheden in de structuur, ook wanneer deze gepolijst is.

Malachiet

Balans, stabiliteit & positiviteit
Werking
Malachiet is een zeer krachtige edelsteen. Malachiet beschermt tegen negatieve energie en gevaar. Deze steen maakt je weerbaarder en brengt emotionele balans en stabiliteit. Daarnaast vermindert het angst en helpt het blokkades en negativiteit los te laten en om te zetten in positieve veranderingen.
Kleur
Malachiet is lichtgroen tot donkergroen en meestal heeft malachiet een zichtbaar lijnenpatroon.

Onyx

Stress verminderend, kracht & doorzettingsvermogen
Werking
Onyx is een edelsteen die je helpt in stressvolle situaties. De steen geeft kracht en steun en helpt je om doelen te bereiken. Onyx stimuleert analytisch denken, logica en concentratie. Mensen die snel afgeleid en beïnvloed worden hebben baat bij het dragen van Onyx.
Kleur
Onyx is zwart of groen van kleur.

Parel & Abalone schelp

Vrede, zuivering & balans
Werking
Een parel is geen edelsteen maar een schelp. Hierdoor is een parel kwetsbaarder dan de meeste edelstenen. De reflectie van parelmoer weert het kwade oog. Parel heeft een zachte en zuiverende werking op het lichaam en geest. Parel stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, inzicht en wijsheid en bevordert acceptatie. Daarnaast vermindert parel stress en negatieve emoties. Je krijgt er een heldere geest van en betere focus.
Kleur
Parelmoer wit en regenboog kleuren bij de abalone schelp

Prehniet

Persoonlijke groei, rust & genezing
Werking
Prehniet bevordert spirituele en persoonlijke groei. Daarnaast verbetert het je zintuigen en analytisch vermogen. Er is een sterke verbinding met de natuur bij het dragen van deze steen. De steen is helend en heeft een genezend effect op jou en je omgeving.
Kleur
Prehniet is zeegroen tot geelgroen, grijs of kleurloos.

Lapis Lazulli

Helderheid, wijsheid & inzicht
Werking
Lapis lazuli  is een steen die spirituele kracht en wijsheid bevordert. Lapis geeft innerlijke rust en vrede en helpt je jezelf te zijn en accepteren. De steen heeft een positief effect op vriendschappen en relaties. Lapis maakt je hoofd helder en heeft een positief effect op het geheugen en intellectualiteit. Door het dragen van deze steen versterk je relaties en vermindert gevoel van eenzaamheid.
Kleur
Lapis Lazulli kan lichtblauw van kleur zijn tot donkerblauw. Vaak heeft de steen witte of goudkleurige stipjes door het blauw heen.

Rhodochrosiet

Activerend, vrolijk & levendig
Werking
Rhosochrosiet is een steen die sterk werkt op het hart en de chakra. Het maakt je vrolijk, spontaan, liefdevol en enthousiast. Deze steen geeft een positief effect in liefdes relaties. Deze steen activeert je om weer levenslustig en spontaan te zijn.
Kleur
Rhodochrosiet is lichtroze tot donkerrode van kleur met een witte vloed erdoor.

Robijn

Kracht, energie & motivatie
Werking
Robijn werkt sterk activerend en geeft je kracht. Het activeert passie, motivatie en een positieve houding. Robijn edelsteen maakt je sterk en beschermt je tegen negatieve energie. Een heldere en scherpe kijk motiveert je om weer enthousiast in het leven te staan.
Kleur
Robijn is roze tot donkerrood.

Rozenkwarts

Liefde, hart & acceptatie
Werking
Rozenkwarts is een kwarts die staat voor liefde en het hart. Het opent je hart om liefde te geven en ontvangen. De steen heeft ook een positief effect op acceptatie van het eigen lichaam. Het werkt kalmerend en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Door het dragen van rozenkwarts wordt empathie en compassie bevorderd. Rozenkwarts brengt je liefde, acceptatie harmonie en rust.
Kleur
Roze/wit van doorzichtig tot meer troebel.

Rutielkwarts (black rutile)

Opbeurend, kalmerend & stemmingsverbeterend
Werking
Rutielkwarts is familie van de kwarts. Deze steen werkt kalmerend en opbeurend en daarnaast geeft het hoop. Het is bevorderend voor je stemming en geschikt voor depressies. Het vermindert angst en bezorgdheid en beschermt je tegen negatieve energie. Daarnaast stimuleert rutielkwarts het herstellend vermogen van het lichaam.
Kleur
Heldere steen met een naald structuur. De steen lijkt gebarsten door streepjes oneffenheden maar dat is normaal.

Saffier

Voorspoed, eerlijkheid & gezondheid
Werking
Saffier heeft een sterke invloed op de geest en hersenen. Mentale rust, wijsheid en eerlijkheid zijn kern disciplines. Het dragen van saffier trekt succes en voorspoed aan. De geeft wordt helder en nuchter en je wordt doelgericht en geconcentreerd in je werk. Geestelijke gezondheid staat voorop bij saffier.
Kleur
De meest voorkomende kleur waarin we saffier zien is blauw, maar er bestaan ook gele, oranje en roze.

Smaragd (Emerald)

Positiviteit, groei & liefde
Werking
Smaragd stimuleert liefde, positiviteit en laat je genieten van het leven. Deze steen activeert het hart chakra en heeft een positief effect op relaties. Het bevordert geestelijke groei en helpt je tegenslagen overkomen. Het helpt je boosheid en zorgen te overwinnen bij tegenslagen.
Kleur
Een Smaragd is lichtgroen tot donkergroen van kleur.

Tijgeroog

Moed, balans & bescherming
Werking
Tijgeroog is een beschermende steen die balans en harmonie brengt. Deze edelsteen trekt succes en voorspoed aan. Daarnaast versterkt tijgeroog je zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en besluitvaardigheid. Tijgeroog bevordert je creatieve vaardigheden en ondersteunt je in situaties waarbij je het nodig hebt. In moeilijke periodes geeft tijgeroog je kracht, moed en vertrouwen.
Kleur
Tijgeroog is goudbruin of roodbruin van kleur.

Toermalijn

Reinigend, beschermend & positiviteit
Werking
Toermalijn heeft een beschermende en reinigende werking. Het beschermt je tegen negatieve straling en energie. Daarnaast transformeert het negatieve energie om in kracht en positiviteit.
Kleur
Toermalijn kan zwart, bruin, roze, groen, blauw en geel van kleur zijn. Het heeft van zichzelf putjes en oneffenheden ook wanneer het gepolijst is.

Topaas

Liefde, rijkdom & ontwikkeling
Werking
Topaas is een zonnige steen die zelfverwezenlijking en ontwikkeling stimuleert. We werking van topaas is het vinden en volgen van je eigen weg. Daarnaast helpt topaas je te vertrouwen op je eigen kennis en wijsheid! Liefde en rijkdom wordt aangetrokken door deze steen.
Kleur
Topaas kan wit, goudgeel, rood, bruin of blauw van kleur zijn.

Turkoois

Beschermend, kracht & evenwicht
Werking
Turkoois is een sterke geneeskrachtige en beschermende steen. Het geeft evenwicht en kan kalmerend werken maar ook oppeppend bij uitputting. Deze steen heeft een positieve werking bij depressies, stemmingswisselingen en paniek. Het geeft je kracht voor je eigen geluk en beschermt tegen negatieve energie.
Kleur
Turkoois kan lichtblauw tot groen van kleur zijn.