Wat is mijn geboortesteen?

Wat is mijn geboortesteen?

Welke birthstone ring past bij mij?

Shop jouw birthstone ring bij Josephina Jewelry. Bij iedere maand van het jaar hoort een bepaalde edelsteen. De edelsteen die bij een specifieke maand hoort noemen we een geboortesteen. Edelstenen hebben een geneeskrachtige werking en een specifieke betekenis. Je kunt dus kijken naar welke maand je geboren bent en welke edelsteen daarbij hoort. Het dragen van de edelsteen in de maand waarin je geboren bent geeft je bepaalde krachten. Je kunt je eigen geboortesteen dragen of draag de geboortesteen van iemand die je dierbaar is.

Birthstone ring cadeau

Een ring met een geboortesteen is het perfecte cadeau om te geven of krijgen. Draag de geboortesteen van iemand die je dierbaar is of geef deze aan iemand cadeau. Het dragen van een geboortesteen brengt geluk! Een geboortesteen is het perfecte kraamcadeau. Geef een sieraad met de geboortesteen van de baby. Natuurlijk is een geboortesteen cadeau ook een leuk cadeau voor je zusje, vriendin, moeder of oma! 

Geboortestenen per maand

Hieronder volgt een lijstje met de geboortestenen per maand. Klik op de naam van de edelsteen om onze sieraden met deze edelsteen te bekijken. Daarnaast vind je een beknopte beschrijving van de werking van de geboortestenen.

 • Geboortesteen Januari - Granaat

Het dragen van Granaat edelsteen geeft je kracht en energie. Het dragen van granaat edelsteen vermindert blokkades en bevordert hoop en levensvreugde. 

 • Geboortesteen Februari - Amethist

Amethist heeft een zuiverende en beschermende werking. Deze edelsteen geeft je kracht en kan een positief effect hebben bij problemen zoals hoofdpijn, migraine, nachtmerries en slaapproblemen

 • Geboortesteen Maart - Aquamarijn

Aquamarijn helpt je leven in het moment en genieten van de flow. Aquamarijn maakt je geest scherp en laat je doelgericht te werk gaan. 

 • Geboortesteen April - Witte Topaas

Diamant staat voor macht, geluk en romantiek. De grieken zouden diamanten zien als tranen van de goden. De diamant is toch wel dé meest krachtige edelsteen!

 • Geboortesteen Mei - Smaragd

Smaragd is een bijzondere edelsteen. Smaragd activeert het chakra en stimuleert liefde, vriendschappen en relaties. Deze edelsteen leert je te genieten van het leven.

 • Geboortesteen Juni - Maansteen

Maansteen heeft een positief effect op vruchtbaarheid en intuïtie. Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Het dragen van maansteen heeft een positief effect op slaap en dromen.

 • Geboortesteen Juli - Robijn

Robijn edelsteen geeft je kracht en energie. Deze edelsteen is zeer geschikt als je gevoelig bent en last hebt van overprikkeling. Robijn activeert het chakra en zorgt voor een positieve houding en passie.

Peridot beschermt je aura en activeert het chakra. Deze edelsteen geeft je meer zelfvertrouwen en vermindert stress. 

 • Geboortesteen September - Saffier

Saffier heeft een positief effect op je geest. De edelsteen saffier trekt geluk, succes en voorspoed aan. Deze edelsteen geeft mentale rust en helpt je kritisch te denken.

 • Geboortesteen Oktober - Opaal

Opaal is een beschermende en opbeurende edelsteen. Deze edelsteen werkt zuiverend voor je lichaam. Daarnaast maakt een opaal edelsteen je vrolijk en optimistisch.

 • Geboortesteen November - Citrien

Citrien is een zonnige edelsteen en trekt geluk en voorspoed aan. Citrien vermindert depressieve gevoelens en geeft je moed en energie.

 • Geboortesteen December - Topaas

Topaas trekt liefde, voorspoed en geluk aan. Topaas verbetert relaties en stimuleert eerlijkheid en trouw.

De betekenis van geboortestenen

Wil je meer weten over de betekenis van een bepaalde edelsteen? Lees dan meer op onze blog ‘De werking van edelstenen’. Hier leggen we je uit wat de geneeskrachtige werking is van edelstenen. Daarnaast vind je bij de omschrijving van onze sieraden ook altijd een beschrijving van de werking van de edelsteen.

Heb je nog vragen of opmerkingen neem dan contact met ons op via info@josephinajewelry.nl