Verkleuren gold plated sieraden?

Verkleuren gold plated sieraden?

Waarom verkleuren gold plated sieraden?

Dat is afhankelijk van de samenstelling van je gold plated sieraad en de dikte van de gold plating. Onderzoek daarom bij het kopen van een gold plated sieraad wat de samenstelling is van het sieraad. Een gold plated sieraad wordt altijd gemaakt van een basismateriaal zoals sterling zilver of brass met daarover een laagje goud. Alle ringen van Josephina Jewelry zijn gemaakt van gold plated brass. Als je zeker wilt zijn dan je sieraad nooit verkleurt kun je het beste massief gouden sieraden kopen. Zijn massief gouden sieraden boven jouw budget, maar wil je toch een goedkoper alternatief van hoge kwaliteit? Dan is het verstandig om je te verdiepen in gold plated sieraden, hierover zullen we je meer vertellen in deze blog.

Hoe weet ik of de gold plating lang blijft zitten?

Gold plated sieraden zullen door het dragen altijd verkleuren op den duur. Dat is logisch want bij iedere beweging komt het sieraad in aanraking met andere oppervlakten. Een ring zit om je vinger en je wast meerdere keren per dag je handen en pakt op één dag heel wat dingen vast. Bij elke beweging komt de ring in aanmerking met vuil, vocht of water. Dit zorgt ervoor dat de gold plating er langzaam afslijt. Hetzelfde gebeurt bij kettingen en oorbellen, maar deze hangen toch iets veiliger dan bijvoorbeeld een ring waardoor ze minder vaak in aanmerking komen met andere oppervlakken. Maar met de juiste verzorging kun je het wel zo lang mogelijk uitstellen dat je ring verkleurt!

Welke gold plating blijft het beste zitten?

Josephina Jewelry heeft veel geëxperimenteerd met combinaties van materialen en daardoor hebben wij een unieke combinatie gevonden die lang mooi en goud van kleur blijft! Onze ringen zijn gemaakt van gold plated brass. Als basis voor onze sieraden gebruiken wij brass omdat brass van zichzelf een vintage gouden kleur heeft. Brass is hetzelfde als messing, een mix tussen koper en zink. Over de basis van brass komt een dikke laag gold plating van 14 karaat goud. Mocht de gold plating er dus op den duur toch afslijten dan zul je altijd een goudkleurig sieraad behouden doordat brass de kleur heeft van vintage goud! Je sieraad krijgt dus een vintage look. Daarnaast kun je brass oppoetsen met bijvoorbeeld Brasso. Dit koop je gewoon bij de supermarkt! Pas wel op voor edelstenen, die houden hier niet van! Sieraden met sterling zilver als basis zullen bij slijtage van de plating altijd zilver kleuren.. Wil je een ring kopen die nooit verkleurt? Bekijk dan onze 9 karaat ringen.

Hoe voorkom je verkleuring van sieraden?

Verkleuring voorkom je door de sieraden zo min mogelijk in contact te laten komen met vuil, vocht en water. Doe je sieraden af bij handen wassen, douchen, sporten etc. hierdoor behouden ze langer hun gouden kleur. Chemische producten zoals zeep, desinfectie-middel, schoonmaakmiddel en parfum zijn extreem schadelijk voor gold plated producten, hierdoor kun je zelfs direct lelijke vlekken op je gold plated sieraden krijgen. Pas hier dus goed voor op!

Wil je meer tips over de verzorging van sieraden? Lees dan meer op onze pagina ‘Hoe verzorg ik mijn sieraden?